Van groen naar groener
Food
Select Catering werkt veel samen met lokale leveranciers. Onze menu’s zijn op basis van seizoensproducten met naar verhouding meer plantaardige ingrediënten. Door het inkopen van volledige groente in plaats van voorgesneden producten, kunnen wij de leftovers ook gebruiken. Daarnaast proberen wij zoveel mogelijk leuke alternatieven te bedenken om voor een duurzame keuze te gaan. Ons 100% vegetarische lunch of diner is hier een voorbeeld van.
INSTOCK
Om de strijd tegen voedselverspilling aan te gaan werken wij samen met INSTOCK. Dagelijks bieden zij diverse producten aan welke normaliter verspilt zouden worden. Deze producten verwerken wij in onze lunchmenu’s zoals soepen, quiches en sandwiches, maar ook in onze dinermenu’s. Ons ‘No Waste Menu’ is een verassingsmenu, geheel geïnspireerd en gecreëerd op basis van het aanbod van (geredde en imperfecte) producten.
Disposables
Vanuit opdrachtgevers ontvangen wij regelmatig de vraag om tijdens een evenement met disposable servies te werken. Wij kiezen altijd voor disposables welke gemaakt zijn van natuurlijke restmaterialen of circulaire materialen. De voornaamste merken waar wij mee samenwerken zijn; Symbiose by The Jane, Natural Tableware, Hampi en Sucadrops. Daarnaast maken wij zo min mogelijk gebruik van extra materialen zoals prikkers en rietjes.
Logistiek
Wij hebben er bij Select voor gekozen om onze distributie in eigen beheer te houden op een centrale ligging in Badhoevedorp. Onze communicatie lijnen zijn kort met de magazijn chef en met één centraal distributie hart zorgen wij voor een efficiënte logistieke planning. Zo min mogelijk kilometers afleggen, laadvolumes hoog houden, combineren van transporten en daardoor de route zo kort mogelijk houden, dragen bij aan een zo milieubewuste omgeving.
Afval
Om duurzaam te werk te gaan kijken wij niet alleen naar de inkoop, maar is ook onze afvalverwerking een belangrijk aspect. Uiteraard is afvalscheiding hiervan een onderdeel. Zo wordt op ieder evenement de verdeling gemaakt tussen GFT | glas | papier | plastic | restafval.
Daarnaast wordt in de eventbranche nog veel plastic gebruikt, dit proberen wij zo veel mogelijk te reduceren. Voor het plasticfolie om onze karren gebruiken wij tegenwoordig een biobased alternatief en in de keuken wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van recyclebare bakken met indien nodig biobased folie.